Mijn eerste 10.000 nummers muziekbeleving: een terugblik


Een paar weken geleden bereikte ik een ietwat cute mijlpaal op spotify. Want na 10.000 nummers staan ze er blijkbaar geen extra meer toe in de playlist. Kortom, de playlist is vol. 10.000 nummers of 746 uur luisterplezier. Omgerekend in dagen (24u) is dit 31 dagen, dag en nacht, luisterplezier. Zie hier, een terugblik doorheen de ontdekking van genres. De playlist omvat wat eigenlijk mijn gelikete nummers had moeten zijn. Ik like namelijk al graag eens albums die ik nog moet beluisteren. Om verwarring dus te voorkomen, zette ik alles wat ik goed vond, in één grote playlist.
Deze is dus genreloos. Van mijn vroege ontdekkingen via de platen van Dire Straits van mijn vader tot trap van 21 Savage, de playlist is een hoopje ongeregeld, een hoopje steengoede muziek. 
Voor wie zich verveelt; zet hem eens op shuffle, en je ontdekt misschien nog eens wat. 
Mijn smaak is geëvolueerd van een nostalgisch verlangen naar alles voor 1990, dat jaren aanhield, tot een obsessie met alles na 1990 de laatste jaren. De ideale mix voor iedere muzieknerd lijkt me: een nostalgisch begin, & een hedendaags slot. Ik ben zelf erg tevreden dat ik hedendaagse pop bijvoorbeeld meer ben gaan appreciëren, maar dat had nooit gelukt zonder mijn bevlieging ervoor met 80s muziek, die het historisch kader voorzag, de funderingen legde voor hoe ik naar muziek luister. Ik meen dat ik in alle muziek naar hetzelfde aura zoek. En dat maakt het dan ook zo leuk. 

->https://open.spotify.com/playlist/2RoJedrMBEkGtZX3aXvQA5?si=7f1dfea329b84cbe